Végigolvastam a vitát az olajról...csak egy kis szösszenet..
A szintetikus olajjal használt motorok belsejében fényévekkel kevesebb olajkokszot találni...mi több a csere intervallum végére sem sűrűsödik be annyira mint az ásványi olajak.
Mivel léghűtéses brigád vagyunk...ezért érdemes az olaj választásakor ügyelni arra ,hogy a második szám lehetőség szerint minél magasabb legyen..mondjuk egy 20W50 már tökéletes.A második szám arról szól ,hogy mekkora az olaj hőtűrése..és hát egy kánikulás napon..amikor hólyagzik az aszfalt..és sietősre kell venni....nem részletezem!! Saját tapasztalatom szerint 120 c.fok fölött már nem úgy ken az olaj..mert darabosabb..nehezebb a váltás..mindezt 40-es olajnál tapasztaltam...az 50-es még ezen a hőfokon is jól muzsikált..Az első szám azért nem túl érdekes mert mint gondos gazdák...melegítés nélkül nem indulunk...nem tároljuk a fagyban a vasat..és +10 fok alatt a legritkább esetben lovagolunk!
Én személy szerint minden szezon elején kicserélem az olajat...hisz az óra akkor nem mér amikor üresben ketyegünk..
..de ez csak az én privát véleményem!
Ui: a villában nem véletlenül találták ki a pontos mennyiséget...lehet ,hogy a biztonsági tartalékot hagytad ki belőle...és hát...jobb nyugodtan aludni:)
Uui: Olvastam fentebb ,hogy valakinek a szintetikus olajtól vadult meg a kuplungja....nem a szintetikus olaj a hibás...hanem a gazda aki nem BELE VALÓ olajat töltött bele. (minden flakonra rá van vésve ,hogy nedves..avagy száraz cuccoshoz való) Ducati ,fotel robogók...stb száraz kapcsolásúak...de ott sem mindegy ,hogy magas fordulatra..avagy nyomatékra van kihegyezne a technika.
..és bocsánat ,hogy ennyit berle vaúúúú:)